Teorie șocantă: Am fost creați pe o altă planetă și apoi aduși pe Terra pentru a ne dezvolta

★ ★ ★ ★ ★

Apariția vieții pe Terra este unul dintre cele mai complexe puzzle-uri cu care a avut omenirea de-a face vreodată. Există o mulțime de teorii contradictorii și plauzibile în același timp, dar majoritatea au un lucru în comun: stabilesc din start că totul s-a întâmplat pe Pământ.

Astrobiologii continuă să găsească indicii care sugerează că viaţa a apărut în altă parte a galaxiei şi a fost adusă pe Terra de meteoriţi şi comete, în urmă cu patru miliarde de ani, teorie cunoscută drept panspermie sau pangeneză.

Spre exemplu, au fost descoperite molecule organice şi apă la suprafaţa cometelor care traversează sistemul nostru solar, aspect care arată că materialele necesare apariţiei vieţii pe Pământ provin din spaţiu. Unii merg mai departe şi spun că viaţa în sine a apărut în altă parte şi a fost adusă pe Terra, unde a găsit un mediu propice pentru a se dezvolta.

 Pangeneza nu este o teorie nouă. Aceasta a apărut ...

... în 1871, însă a început să se răspândească recent, odată ce astronomii au început să descopere numeroase componente organice în Univers, potrivit New Scientist. Peter Ward, biolog la Universitatea Washington din Seattle, crede că Marte ar putea fi un “candidat” bun ca origine a vieţii de pe Pământ.

În opinia acestuia, dacă cercetătorii vor reuşi să găsească dovezile care arată că viaţa de pe Pământ este extraterestră la origine, numeroase credinţe religioase şi ştiinţifice vor fi date peste cap.

Un alt susținător al pangenezei este profesorul Chandra Wickramasinghe, astrobiolog la Universitatea Buckingam, susținând că Terra face în mod constant schimb de materie organică și chiar vie cu planetele din vecinătate. Aceasta a fost implicat recent în studii care arată că există organisme în atmosfera Pâmântului care au fost aduse de comete.

univers_03

De asemenea, inclusiv cei de la NASA cred și caută în continuare extratereștri atât pe Marte, cât și pe Lună, după ce au descoperit că există forme de viață care pot rezista fizic presiunilor mari și temperaturilor extreme cauzate de modificarea atmosferei. Desigur, pangeneza nu este o teorie ușor de digerat, dar nu putem contesta posibilitatea să fie reală.