Web Analytics

★★★★★

Teoria atomică descoperită acum 2500 de ani, de către un filosof indian

John Dalton, fizician şi chimist, de origine engleză, este acreditat cu descoperirea teoriei atomului. Cu toate acestea, textele sacre indiene descriu cum secretele teoriei atomice au fost cunoscute cu peste 2500 de ani în urmă de către filosoful Acharya Kanad.

Chiar dacă oamenii au senzaţia că era actuală este cea mai avansată din punct de vedere al ştiinţei dintre toate câte au existat, lucrurile sunt par complexe decât par. Ştiinţa actuală atribuie teoria atomică lui John Dalton, care a descoperit atomul în urmă cu aproximativ 200 de ani.

În esenţă enunţul de mai sus este unul eronat pentru că de fapt Dalton a redescoperit teoria atomului, care fusese descoperită de către filosoful indian Acharya Kanad cu mult timp înainte de naşterea lui Iisus.

Potrivit textelor vedice, filosoful indian, atunci când se afla într-un pelerinaj în Prayag, a văzut cum oamenii aruncau pe străzi cu orez şi flori. Atunci a ...

... fost momentul în care a avut o sclipire de geniu şi a realizat că boabele individual nu au mare valoare, dar adunate împreună pot forma masa unui om sau chiar pot hrăni o întreagă familie. Din acest motiv, fiecare bob de orez în parte este la fel de important ca şi orice altă bogăţie de pe Terra.

Oamenii, fascinaţi de explicaţia sa, l-au numit pe filosoful indian Kan, care înseamă în traducere liberă „cea mai mică particulă”.

Omul de ştiinţă indian şi-a continuat cercetările pentru ca într-un final să conştientizeze lumea nevăzută a particulelor. Atunci a fost momentul când atomul, chiar dacă nu a fost văzut, a fost descoperit. Kanard susţinea că există o particulă care nu poate să fie divizată şi a numit-o Anu. Această materie nu poate fi văzută şi nici simţită prin intermediul niciunui organ.

Mai mult de atât, Kanard era de părere că diferitele tipuri de combinaţii dintre atomi pot crea diferite tipuri de substanţe şi chiar modificări chimice de proporţii. Uneori aceste reacţii chimice produc căldură, iar materia se transformă.

acharya-kanad

Pe scurt, aceasta este teoria atomică realizată de ilustrul filosof, care ulterior a fondat o şcoală şi a scris mai multe cărţi în care explica detaliat misterele lumii nevăzute. Din acest motiv, a rămas în textele vedice drept părintele teoriei atomice.

Sursa: Efemeride
articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam