Web Analytics

★★★★★

Telefon, vechi de peste 1200 de ani, descoperit într-un sit arheologic din Peru

Unul dintre cele mai impresionante artefacte descoperite de arheologi în site-ul arheologic Chan Chan din Peru este un telefon cu fir, cu o vechime de peste 1200 de ani. Descoperirea este una impresionantă și schimbă perspectiva asupra nivelului tehnologic al civilizațiilor anterioare.

telefon

Civilizația Chimu este una dintre cele mai interesante culturi din America de Sud. Istoricii ne spun că această civilizație s-a născut în urmă cu peste 1300 de ani pe teritoriul actual al statului Peru. în jurul anului 1450, această civilizație misterioasă a fost cucerită și apoi asimilată de cea a incașilor.

Cu toate acestea, în cei aproape 700 de ani de existență, se pare că mințile luminate ale chimu, au inventat o serie de dispozitive interesante. Unul dintre acestea este telefonul, sau o versiune rudimentară a acestui aparat atât de folosit în zilele nostre.

Dispozitivul seamănă extrem de bine cu ceea ce cunoaștem drept telefonul îndrăgostitului. Este vorba despre două ...

... cutii prinse între ele cu un cablu. Telefonul culturii chimu este puțin mai elaborat de atât pentru că la capetele firului de bumbac se află două „receptoare” dotate cu un material care transmite și amplifică sunetul. Firul telefonului are o lungime de peste 30 de metri și cu siguranță era folosit des în metropola Chan Chan.

Interesant mai este faptul că oameni care au trăit cu peste 1200 de ani în urmă s-au gândit să inventeze un astfel de dispozitiv și să-l folosească în condițiile în care Alexander Graham Bell a patentat telefonul abia în 1876.

Până la urmă, istoria trebuie schimbată pentru că există numeroase dispozitive impresionante pe care diversele civilizații care au trăit pe Terra le-au utilizat în trecutul îndepărtat. Telefonul inventat de civilizația precolumbiană este un exemplu concludent.

Imparte cu prietenii tai:

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam