Web Analytics

★★★★★

SPIRITUALITATEA GETO-DACILOR, CANALELE ENERGETICE ALE CORPULUI UMAN

Unii istorici au afirmat că reforma lui Deceneu ar fi însemnat dispariția cultului lui Zamolxis. Dacia a avut parte de o creștinare precoce, susțin istoricii. Este vorba despre anul 270 e.n.

Mircea Eliade susținea în una din operele sale, că mitul lui Zamolxis a dispărut din cultura geto-dacă, dar a supraviețuit în civilizația goților. Zeița Diana, continuă Eliade, a supraviețuit în cultura dacilor, sub numele de Sânziana.

Conform unor istorici, Dacia a fost un centru spiritual mult mai puternic decât cel al celților.
Ocupația romană a durat 165 de ani, iar în ceea ce privește ocuparea Daciei de către romani, numai o treime din suprafața sa a fost sub dominație romană. Este vorba despre Transilvania și Oltenia actuală. În celelalte teritorii, cultura dacilor a rezistat.

Începând cu secolul al VIII-lea, câțiva misionari au trecut în aceste zone și au încercat să aducă cu ei valorile creștinismului. Creștinismul a pătruns târziu în ...

... Dacia și a fost adus din Bizanț, Bulgaria și Muntele Athos.
Abia în secolul al XIX-lea, liturghia a fost spusă în limba română. Până atunci ea se spunea în slavonă sau greacă.
În lumea antică, preoții-terapeuți ai geto-dacilor se bucurau de același renume ca și cei greci.

Medicina pe care o abordau era holistică, asemănătoare yoghinilor. Nu le ea străină structura energetică a corpului uman. Platon a scris că Zamolxis era zeu, rege și terapeut. Era acordată o importanță mare între corelația dintre suflet și sănătate. Această metodă era totală și ducea spre nemurire.

Socrate a scris despre Zamolxis că nu încerca să vindece ochii, fără a controla capul. Capul nu era vindecat dacă nu era sănătos corpul. Dacă sufletul este bolnav, nu-i va merge bine nici părții, spunea Socrate. Toate marile civilizații au fost legate de delta unor mari fluvii, Nilul Gangele. Daco-geții au fost legați spiritual și nu numai de Delta Dunării.
Corpul uman are trei canale energetice, asemenea Deltei Dunării, Ida, Sushumna și Pingala.

Ida este canalul lunar, al energiei feminine. Să ne amintim că orașul Sulina apare în vechile scrieri sub numele de Selena.

Pingala este canalul soarelui, corespunde zeului Apollo, zeul soarelui. Simbolul sacru al șarpelui, insula cu același nume, indică energia serpentiformă Kundalini, încolăcită în ea însăși de trei ori și jumătate, ca și șarpele-zeu Glikon, descoperit nu departe de Delta Dunării, la Tomis-Constanța.

Șarpele are tot atâtea încolăciri și are păr de femeie, sugerând-o pe Kundalini. Kundalini se află în osul sacru și este izolată precum o insulă.

Pelasgii-tracii-dacii-getii-gotii14

Cel de al treilea braț, Sfântu Gheorghe este legat de simbolul șarpelui sau al dragonului, iar lancea este canalul Sushumna, coloana vertebrală, care se înalță drept între canalele șerpuitoare ale sistemului nervos simpatic.
Kundalini are ca efect asupra sistemului energetic, trecerea de la starea de dezechilibru, la cea a armoniei totale.

Sursa: Efemeride
articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam