Web Analytics

★★★★

Puma Punku, complexul megalitic construit dintr-o navă extraterestră

Puma Punku este un mare complex templier localizat pe un podiș înalt din Bolivia. Izvoarele arheologice datează acest sit în jurul anului 200 î.Hr.

Oamenii care au trăit aici, nu cunoșteau nici scrierea, nici roata, totuși au construit unul dintre cele mai mari complexe. Prin grandoarea lui, acest complex poate să stea alături de Marea Piramidă. Chiar și cu tehnologia și informațiile din zilele noastre, aceste structuri sfidează logica.

Cine, când și pentru ce au construit aceste structuri? Sunt întrebări care își așteaptă răspunsurile. Se crede că Puma Punku a fost construit dintr-un debarcader mare și o structură din patru părți. Totuși, poate de la un eveniment cataclismic tot ce rămâne astăzi sunt niște ruine megalitice.

Un cutremur, o cometă, inundațiile sunt posibile cauze ale distrugerii acestui complex. Descoperirile arheologice au demonstrat că în acea zonă a avut loc un potop. Au fost descoperite oase și materiale de aluviuni, semn că au avut loc inundații masive.

Ceea ...

... ce rămâne un mister sunt sculpturile ale unor oameni cu barbă care nu sunt din Anzi. O civilizație dispărută cu mii de ani în urmă despre care nu cunoaștem nimic.

Pietrele din Puma Punku sunt alcătuite din granit și diorit și singura piatră care este mai dură ca cele două este diamantul. La vremea respectivă, singurele unelte pe care le aveau indigenii erau din cupru.

Blocurile prezintă canale adânci de 6 milimetri tăiate cu precizia laserului. Singura procedură de tăiere este cea utilizând laserul. Pietrele sunt realizate într-un fel de design măreț care ar necesita concepte matematice.

Bucățile din piatră sunt foarte mari. Una dintre ele cântărește 800 de tone. Cea mai apropiată carieră se află la 15 kilometri. Întrebări și iară întrebări. Cum au fost tăiate pietrele, cum au fost transportate, ce reprezintă ele?

Ca să construiești un astfel de complex ai nevoie de cunoștințe de matematică, astrologie, tehnică. Tăieturile de pe pietre sunt perfect drepte, găurile au toate aceleași dimensiuni. Cine i-a ajutat pe indigeni să realizeze o astfel de construcție?  Poate că zeii veniți din cer.

Undeva în inima Anzilor, în America de Sud, există o fortificație la fel de misterioasă ca cea de la Puma Punku. Este vorba despre Machu Pichu. O cetate plină de labirinte care simbolizează meandrele vieții și drumul spre moarte.

Puma-Punku Puma Punku, complexul megalitic construit dintr-o navă extraterestră

Au fost descoperiți peste 6000 de kilometri de drumuri pavate și poduri construite în zone inaccesibile mersului pe jos. Drumurile erau marcate de borne așezate la distanțe de șapte kilometri. A fost avansată ipoteza că aceste drumuri erau piste de aterizare pentru cei care sunt adevărații creatori ai acestei fortificații.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam