Web Analytics

Pentru ca istoria să nu se mai repete!

Nu am urmărit prea în detaliu ceea ce s-a întâmplat luni după-amiază, îndată după pronunțarea sentinței în cazul angajărilor fictive de la Consiliul județean Teleorman.

Mi s-a părut curată pierdere de vreme să stau în fața televizorului și să aștept momentul în care sentința de condamnare a deja fostului lider al PSD și urât mirositor reziduu politic este pusă în aplicare. De ce aș fi făcut-o? Ca să văd ce? Un ins căzut, un nimic și un nimeni, o non-valoare patentată, un fost student repetent al Politehnicii bucureștene care a stat preț de doi ani și jumătate pe un nemeritat soclu și care în nici 24 de ore a pierdut totul.

De fapt, numitul Dragnea Nicolae Liviu a primit în ultimele câteva zile numai o parte din ceea ce merită. Mai întâi disprețul celor pe care s-a iluzionat că îi poate conduce, prosti, încăleca, batjocori, făcând pe patriotul, pe naționalistul, ...

... pe omul din popor, pe urmașul nu știu cărui așa-zis haiduc din Codrii Vlăsiei cu care se tot lăuda că i-arfi fost strămoș fără să știe că haiducii nu au fost defel precum personajele din filmele lui Dinu Cocea, ci hoți, bandiți la drumul mare. Așa cum a fost și el, numitul Dragnea Nicolae Liviu.

Cum a crezut oare Dragnea că poate să își aroge dreptul de a-și bate joc de o întreagă Românie ? Credea că o poate face dându-le românilor o sută de lei în plus la salariu sau câteva banane ? Precum maimuțicilor din grădinile zoologice. Dragnea a repetat întocmai strategia perdantă a lui Nicolae Ceaușescu. Din fericire, nu i-a mers, însă pentru asta țara a plătit un preț. Care va trebui decontat de Dragnea și de toți cei care i-au aplaudat demersul.

În al doilea rând, Dragnea a fost condamnat juridic doar pentru ceea ce aș numi mișmașurile, matrapazlâcurile lui de mică anvergură, pentru micile lui potlogării. Spun aceasta fiindcă sunt convins că numitul Dragnea Nicolae Liviu a comis adevărate mega-infracțiuni care trebuie investigate, cercetate, făcute publice, pedepsite. Altminteri se va repeta ceea ce s-a petrecut după eliminarea de pe scena istoriei a lui Nicolae Ceaușescu. Adică noi sau generațiile viitoare vom asista la apariția unui alter-ego, a unei reîncarnări a lui Ceaușescu sau a astăzi pușcăriașului Dragnea Nicolae Liviu.

Mi s-a povestit că predarea și încarcerarea lui Dragnea ar fi semănat cu un film prost. Cu mașini cu geamuri fumurii, cu încercarea de a păcăli vigilența jurnaliștilor, cu urmăriri. Dragnea s-a comportat așa cum mă așteptam și cum știam că este. Ca un șobolan care vrea să ne ducă de nas sau să ne mai sară o dată la beregată chiar și atunci când a ajuns în cursă. Și asta a fost tot. O jalnică, o caraghioasă,o lamentabilă ieșire din scenă a unui parvenit josnic. A unui accident al istoriei. Dragnea a ieșit din viața politică și din funcție ca un prost. Așa cum a presimțit, dar nu și cum voia să o facă.

Mult mai interesant mi s-a părut, în schimb, să urmăresc cum reacționează cei ce până duminică sau până cel mai târziu luni la orele prânzului au stat în imediata vecinătate a lui Dragnea. Care, precum numita Plumb Rovana (și, Doamne, ce rușine pentru România că o astfel de persoană ajunge la Bruxelles și la Strasbourg!), îi spuneau cu religiozitate “domnul președinte”. Și ca doamna Plumb au fost mulți. Olguța Vasilescu ot Craiova, prințul consort, Manda, guralivul Codrin Ștefănescu, pelticul Șerban Nicolae care acum se visează din fostul șofer al potlogarului Voicu viitorul președinte al PSD. Cel nelăsat să candideze la alegerile anterioare. Altă victimă, altă dramă, altă personalitate cu studii la universitate particulară ce așteaptă să primească o reparație morală. Unii dintre foștii adulatori ai pușcăriașului Dragnea s-au dat la fund.


O a doua categorie au fost obligați să plece. Alții au făcut declarații precum acelea complet demente ale deputatului Rădulescu- Mitralieră, care arată că insul în cauză are nevoie de un urgent și amănunțit consult psihiatric. Doamna Ecaterina Andronescu a spus că partidul nu e ceea ce trebuie, dar că dumneaei a revenit în guvern eminamente chemată de imboldul de a rezolva marile probleme ale școlii. Să nu fi auzit oare doamna ministru despre solidaritatea guvernamentală și despre faptul că în calitate de membru al Executivului răspunde pentru toate deciziile aberante ale acestuia? Iar din noiembrie, de când s-a produs revenirea care era mai bine să nu se întâmple, s-au luat multe astfel de decizii care au îngropat economia și de care de vină nu sunt doar Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, sau Teodorovici, ci toți cei care au tăcut. Adică întreaga conducere a PSD, dacă nu cumva chiar toți membrii respectivului partid. Transformat de Dragnea în club mafiot, în cancer, în groparul României.

L-am auzit pe tânărul Ilan Laufer debitând prostia că Dragnea ar fi deținut politic. Adică un fel de nou Iuliu Maniu, a cărui memorie a fost recent insultată mișelește de un așa-zis lider al falșilor social-democrați români. Lăsat la vatră de la Bruxelles a scos capul din nisip și bătrânelul Victor Boștinaru care a început să stabilească vinovății, așa ca la PCR, uitând cum s-a comportat el însuși de fiecare dată când Uniunea Europeană a atras atenția că România condusă de Dragnea a luat-o pe o cale greșită. Câte minciuni a debitat, de câte ori a dovedit că este un individ fără onoare.

Până la ora la care scriu eu acest comentariu nu a apărut încă alter-ego-ul lui Ion Iliescu, insul care să ne spună că Dragnea ar fi întinat nobilele idealuri ale pesedismului. Nu, fotomodelul in retragere Marian Oprișan care a edictat că PSD ar arăta deja mai bine fără Dragnea nu are anvergura necesară. Însă nu mă îndoiesc că un astfel de personaj există și că își pregătește ticăloasa intrare în scenă. Va trebui obligatoriu alungat cu pietre. Pietre simbolice, desigur. Nu de alta, ci pentru că istoria să nu se mai repete. Și pentru că PSD este de domeniul trecutului. Locul lui e în Casa Morților.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam