Orașul pierdut al giganților din jungla Ecuadorului

 

Una dintre cele mai interesante legende spune că în jungla amazoniană, în trecutul îndepărtat, a fost casa unui popor de giganți. Aceștia și-au construit numeroase orașe magelitice și au trăit într-o civilizațe înfloritoare pentru sute sau mii de ani. Apoi ceva s-a întâmplat, iar giganții au dispărut pentru totdeauna.

Teoria giganților

În ultimii ani, descoperirile realizate de arheologi sau istorici au dezvoltat o nouă teorie. Aceasta susține că, în trecutul îndepărtat, Terra a fost casa giganților. Nu se poate spune cu exactitate perioada în care au trăit acești oameni uriași, dar în urma celor descoperite pe tot globul, chiar și pe teritoriul țării nostre, sunt unii specialiști, care confirmă veridicitatea teoriei.

În căutarea clarificării legendei, un grup de anchetatori și experți au călătorit în Ecuador pentru a dovedi dacă aceste povestiri sunt adevărate sau doar o simplă ficțiune. În acest fel, s-a creat o echipă de cercetare, care a fost condusă de aborigeni, într-un loc secret din junglă, despre care se spune că poartă energii ciudate.

Când au ajuns la locul respectiv, au dat peste o structură megalitică imensă construită de bolovani uriași de aproximativ două tone. Când studiau structura, își dădeau seama că suprafața era făcută din lemn și lustruită. Experții au concluzionat că rolul acestei construcții a fost unul spiritual-religios.

Prima reacție sau prima întrebare s-a referit la modul în care această structură a fost construită. În primul rând blocurile de piatră cântăresc mai multe tone, ceea ce este un prim indiciu că a fost mâna unor giganți. Doar ei puteau ridica asemenea blocuri de piatră, în timp ce un om obișnuit are nevoie de utilajele moderne pentru a căra, prelucra și pune, unele peste altele, blocurile de piatră uriașe.

Mai mult, se pare că această construcție a fost ridicată cu mii de ani în urmă. Acest aspect este unul definitoriu pentru a înțelege, încă o dată, ideea că pe Terra au trăit numeroase civilizații misterioase, despre care nu știm nimic.

Cu toate acestea, aspectul cel mai interesant nu a fost construcția în sine, ci varietatea de instrumente și obiecte descoperite în jurul ei. Utilitatea lor este neclară, deși cercetătorii cred că au fost folosite în prelucrarea metalelor. Incredibile sunt dimensiunile lor, care ating cote gigantice, pentru niște obiecte sau artefacte care pot fi comparate cu cele descoperite în siturile arheologice ale oamenilor antici.

Concluzia specialiștilor a fost una singură, jungla din Ecuador, în urmă cu mii de ani, a fost casa giganților. Acest loc este unul presărat cu numeroase legende și povești despre oameni cu înălțimi considerabile și într-un viitor apropiat ar trebui explorat pentru descoperirea unor lucruri la fel de fascinante.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam