O capcană mediatică

 

Orice societate democratică, clădită pe fundamente sănătoase, are oricând nevoie de un puternic partid de stânga. Alternanța la putere, garanția că electoratul are oricând la îndemână opțiunea între Stânga și Dreapta înseamnă, fără doar și poate, unul dintre elementele care definesc democrația.

Tocmai de aceea, în urmă cu ceva vreme în urmă scriam că nu împărtășesc defel opinia potrivit căreia PSD s-ar cuveni scos în afara legii, așa cum cereau la un moment dat unele condeie, dar și politicieni și reprezentanți ai societății civile. Eliminarea lui poate și trebuie să fie făcută pe cale naturală, adică prin alegeri, prin voința liber exprimată a electoratului.

Din momentul scrierii comentariului cu pricina, PSD s-a identificat tot mai pronunțat cu răul. El și liderul său de până mai deunăzi, Liviu Nicolae Dragnea, dar și cei ce i-au stat acestuia în preajmă, activul de partid care i-a aplaudat frenetic și iresponsabil abuzurile și ilegalitățile, tot mai accentuatele tendințe autoritarist-dictatoriale, mania grandorii, credința că ar fi infailibil și că nimeni și nimic nu ar putea să i se opună au făcut un rău imens României. Duminică, 26 mai, PSD a decontat pentru aceasta doar o factură parțială. Adevărata notă de plată trebuie să vină la alegerile viitoare. ȘI e de sperat că ea va fi una nu doar pipărată, ci de-a dreptul devastatoare.

Așa după cum am scris în repetate rânduri și înainte, și după data data de 26 mai, PSD și-a pierdut dreptul de a mai reprezenta ceva pe scena politică. El nu mai are nimic în comun cu stânga politică, dovada cea mai clară pentru aceasta fiind dată de detaliul că familia lui europeană nu îl mai recunoaște ca atare. În zilele care au trecut de la duminica votului s-a mai dovedit o dată, fără putință de tăgadă, că PSD este un partid nereformabil. Fiindcă reformă înseamnă mult mai mult decât două-trei decapitări,înlocuirea unui funcționar cu altul, eliminarea din rândul întâi al conducerii a mașinii vorbitoare și decervelate Codrin Ștefănescu, înlăturarea din fruntea comunicării a d-nei Anca Alexandrescu și anunțul că am avea de-a face cu un nou PSD. Nici vorbă. PSD a rămas același, de unde și necesitatea ca alegerile viitoare să îl înlăture cu totul, creând, între altele, și premisele în vederea creării unui alt partid care să reprezinte cu adevărat stânga. Precizez că partidul Pro România, creația politică a domnilor Victor Ponta, Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin, nu înseamnă nicidecum soluția așteptată.

Același a rămas nu doar PSD-ul, aceeași este și presa care îi servește acestuia interesele. După câteva ore de dezorientare, Antena 3, România tv, TVR 1 cu emisiunea România 9 a lui Ionuț Cristache, dar și Evenimentul zilei, Cotidianul, Cațavencii, cu fostul sfătuitor al lui Dragnea, pe nume Bușcu Doru, trecut cu arme și bagaje în slujba agramatei Viorica Dăncilă, ca să nu mai vorbesc despre dezamăgitorul Mircea Dinescu, site-ul luju cu Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu pe mai departe teleghidați de interesele Antenelor securistului Voiculescu pentru care funcționează drept anexă, site-ul dc news prin care își deversează public ticăloșiile și nesimțirea numitul Bogdan Chirieac, bătrânii profesioniști ai dezinformării formați la școala comunistă, Cristoiu, Nistorescu, Roșca-Stănescu, au revenit la același vechi și pestilențial discurs. Încurajați și stimulați de faptul că PSD deține încă puterea, are și banii cu care le-a cumpărat condeiele și conștiința. Bani pe care și i-a atribuit prin sumele imense puse la dispoziție prin Legea bugetului de Stat care tot de pesediști și aldiști a fost croită și aprobată.

Da, aceasta este realitatea. PSD păstrează încă toate pârghiile puterii în România, puțin contând că el înseamnă putreziciune, ticăloșie, minciună. Iar situația nu va putea fi schimbată decât prin alegeri. Duminică, 26 mai, electoratul a arătat că este capabil și că vrea să o facă. Sarcina formațiunilor politice din adevărata Opoziție constă în a nu-i spulbera acestuia speranța că are motive să se prezinte la vot. Că alternativa este una viabilă. Iar viabilitatea nu se dovedește în nici un cz prin certuri și dispute în jurul unei teme minore precum aceea a adevăratului câștigător al alegerilor consumate în ultima decadă a lunii mai. O temă care, din păcate, a reprezentat capul de afiș al simulacrului de dezbateri politice din cursul săptămânii trecute. Gândită și propusă ca atare tocmai de presa care slujește PSD. O evitare a capcanei mediatice, a falselor dispute, a contrazicerilor orgolioase, a certurilor de dragul imaginii mi se pare că ar trebui să fie una dintre temele de reflecție pentru Opoziție.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam