★★★★★

MITUL DILUVIAN: Omul nou a fost creat după Potop

În anul 1997, doi geologi americani au lansat teoria conform căreia, acum 8000 de ani, Marea Marmara, prin Strâmtoarea Bosfor, a deversat cantități uriașe de apă, în ceea ce era la acel moment, un lac cu apă dulce, care mai târziu, s-a transformat în Marea Neagră.

Biblia descrie Potopul, în care o singură persoană a fost anunțată de Dumnezeu, de ceea ce avea să vina. Aceeași întâmplare o regăsim și la babilonieni, prin textele despre Ghilgameș.

Părerile sunt împărțite în ceea ce privește cauza acestei catastrofe. Sunt cercetători care susțin că a avut loc o busculare a Pământului, care a dus la mari deversări de apă și implicit inundații.

În anul 1872, sunt descoperite tăblițele babiloniene, în care sunt texte despre Potop și aventura lui Ghilgameș.  Aceste texte sunt mult mai vechi, față de textele biblice. Asemănarea descrierii Potopului, în cele două texte este însă uimitoare.

Într-un sit babilonian au fost descoperite desene care reprezintă ...

... scene din timpul Potopului. Ghilgameș a fost anunțat de unul dintre zei, să renunțe la bogăție, să-și construiască o barcă, pentru că Dumnezeu este foarte supărat pe oameni și va declanșa un potop. Potopul a existat. Despre el se vorbește și în Coran. Nu se știe cu exactitate unde s-a produs.

Teoria conform cărei Potopul s-a produs în zona Marii Negre a dat peste cap vechile teorii, iar probele care s-au descoperit în Marea Neagră, o fac credibilă. Cercetările care s-au făcut în anul 1998, în Marea Neagră au scos la iveală probe care pot susține o astfel de teorie. Au fost descoperite pe fundul mării dune de origine aeriană, înalte, construite de către o civilizație care popula zona.

Citeste si:  Doctorii morți nu mint: lucruri pe care nu le vei afla de la nici un doctor din lumea asta

Despre Potop se vorbește și în vechile texte caldeene, chinezești, grecești, egiptene, feniciene. Este vorba despre mitul diluvian care înseamnă geneză, regenerare. Nu știm dacă Potopul este mit sau realitate, dar toate textele, din diferite culturi au câteva similitudini.

În primul rând, este vorba despre o catastrofă. Apele au inundat suprafețe mari de pământ. Omenirea a fost distrusă de aceste inundații, care s-au format în urma unor ploi abundente, care au durat 40 de zile. În al doilea rând, în toate culturile este invocată un personaj și o arcă sau corabie.

Toate legendele susțin că omenirea a fost salvată prin opt oameni, care s-au salvat, datorită faptului că au fost anunțați de Dumnezeu, pentru ce avea să se întâmple.

Trebuie să luăm în considerare aceste legende, pentru că ele vin din zone diferite, culturi diferite, perioade de timp diferite. Mitul diluvian, descris în diversele culturi, înseamnă renașterea omenirii.

Referitor la Potop, sumerienii au scris pe 12 tăblițe texte cu privire la această catastrofă, care s-a produs cu 3000 î.Hr. Toată omenirea era întoarsă în ţărână, spune unul dintre texte.

potop

În China au fost descoperite inscripții făcute pe carapace de broască țestoasă, care reprezintă momente ale unei inundații catastrofale. În toate textele și culturile lumii, cauza acestei catastrofe este fărădelegea oamenilor.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam