Web Analytics

★★★★★

MISTERIOASA ORGANIZAȚIE ODESSA

În anul 1972, cartea numită Dosarul Odessa, scrisă de britanicul Forsyth, a făcut senzație. Forsyth a reconstituit modul în care un criminal de război nazist a reușit să fugă din Germania, grație unei organizații numită Odessa.

Organizația a fost fondată la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial, de către înalți membri SS, printre aceștia numărându-se Borman și Himmler. Oficial, existența organizației nu a putut fi niciodată probată, însă se știe că ea a funcționat din umbră și i-a ajutat pe doctorul Mengele și pe Eichmann să fugă în Argentina, după anul 1945.

În anul 1943, colonelul Peron, viitor președinte al Argentinei, a încheiat un acord cu Hitler, în care se obliga să primească naziști de înalt rang pe teritoriul Argentinei.  Armata argentiniană beneficia de accesul la sistemul de comunicații nazist și la informații pe care serviciile secrete naziste le aveau.

Chiar și Vaticanul s-a implicat în acest mare scandal al istoriei. Papa Pius ...

... al XII-lea a intervenit pe lângă membrii Tribunalului de la Nurenberg pentru a-i lăsa pe criminalii de război să plece în Argentina.
Se cunoaște faptul că Vaticanul a avut afaceri uriașe cu regimul hitlerist și în acest mod încerca să întoarcă serviciile de care a beneficiat în timpul războiului.

Victimele războiului au fost în număr de 14 milioane. Șase milioane de evrei, cinci milioane de ruși, 2 milioane de polonezi, cinci sute de mii de țigani. Apropiații lui Hitler care nu au fost prinși de aliați aveau două opțiuni.

Prima era să nu părăsească Germania și să trăiască sub falsă identitate sau să apeleze la organizația Odessa și să fugă în Argentina, unde președintele Pinochet îi aștepta cu brațele deschise.
Mulți naziști au ajuns în Argentina și mai mult, organizația i-a ajutat să devină prosperi oameni de afaceri.

Sunt cercetători care în urma studierii unor documente au constatat că în locația aparținând Vaticanului, de pe Via Tomacelli, numărul 132, Roma, loc unde se întâlneau preoții veniți din Croația cu diferite probleme la Vatican, ar fi fost ascunși mulți naziști, înainte de a lua drumul spre Argentina. Cel care s-a ocupat de ascunderea naziștilor și de fabricarea de acte de identitate false a fost preotul croat Draganovic.

Vaticanul devenise un culoar pentru fuga naziștilor. Draganovic înlesnea fuga naziștilor contra unor sume uriașe de bani sau aur.

nazisti

Serviciile secrete europene au negat existența acestei organizații o perioadă mare de timp. În anul 1962, pe căi neoficiale, Ministerul de Justiție de la Bonn, a primit documente care atestau existența acestei organizații și numărul de naziști care fugiseră în Argentina. Ceea ce trebuia demonstrat a fost demonstrat.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam