Misterioasa Evanghelie a lui Barnaba: Iisus nu a fost niciodată crucificat și s-a ridicat la cer când era viu

★ ★ ★ ★ ★

Muzeul din Ankara, Turcia, adăpostește unul dintre cele mai misterioase manuscrise ale omenirii, care schimbă radical percepția asupra originii și vieții lui Iisus.

Este vorba despre o biblie apocrifă, în care este inclusă Evanghelia lui Barnaba, o operă religioasă, cu o vechime de peste 1500 de ani. Textul, odată ce a fost descifrat, i-a șocat pe cei mai multi dintre specialiști și a provocat numeroase controverse. Biblia în cauză a fost respinsă cu vehemența de Vatican, dar și de numeroși oficiali ai Bisericii, pentru că îl prezintă pe Iisus într-o altă ipostază decât cea cunoscută în zilele noastre.

Manuscrisul are 52 de pagini, fiind scris pe piele. Potrivit unor experți, textul reprezintă învățăturile lui Iisus, scrise înainte ca acesta sa fie numit „Fiul Domnului”. Valoarea de piața a manuscrisului este evaluata la aproximativ 20 milioane dolari.

Conform unor informații din presa turcă, scrierea ar fi Evanghelia lui Barabas, rebelul grațiat de Pillat din Pont, ...

... în locul lui Iisus. În anul 325, pe pământurile Turciei moderne, Sfinții Părinti interzic textul pe care îl considera eretic, deoarece în el scria ca pe Golgota nu a murit Iisus Hristos, ci Iuda Iscarioteanul care l-ar fi înlocuit pe Fiul Domnului.

Cele mai importante informații din această carte se referă la faptul că Iisus nu ar fi fost niciodată crucificat și s-a ridicat la cer în timpul vieții sale. Unul dintre trădătorii biblici ar fi fost Pavel și nu Iuda, așa cum am fost învățați de scrierile bisericești.

De asemenea, Iisus le-a lăsat oamenilor o profeție cu privire la venirea lui Mohamed pe Terra, cel care va înființa islamul. Un alt fapt interesant menționat chiar de Iisus este că el nu se va mai întoarce niciodată, dar un Messia va vizita omenirea după o perioadă lungă de timp de la plecarea sa.

Eevanghelia lui barabas

Acestea sunt aspectele controversate din această Evanghelie și din aceste considerente Vaticanul susține că este vorba despre un fals grosolan. Probabil că adevărul cu privire la Iisus nu îl cunoaștem în totalitate, dar întotdeauna când o perspectivă noua se deschide cu privire la viața sa, trebuie analizată cu minuțiozitate și apoi acceptată ca atare.

Imparte cu prietenii tai: