Web Analytics

★★★★★

MIEREA, HRANA LUI DUMNEZEU

Mierea este utilizată, de mai bine de 4000 de ani, ca medicament, aliment, dar și ca remediu al pielii. În lume, există peste 20000 de specii de albine, dintre care, în Europa, sunt peste 2000.

Majoritatea dintre acestea nu produce miere. Specialiștii au descoperit urme care atestă existența albinelor, de acum 100 de milioane de ani. În colonii, muncitorii și albinele sterile au o viață scurtă, de la câteva săptămâni, la câteva luni. Regina este singura femelă fertilă, este mama coloniei și trăiește între trei și patru ani.

O albină produce cinci grame de miere pe zi. În scurta sa viață, la două luni, ajunge la maturitate, ea va produce 100 de grame de miere. Albinele se pot deplasa la o distanță de trei kilometri de stup, pentru a căuta hrană.

Regina depune 200000 de ouă într-un an. În a treia zi, larva iese din ou și va fi hrănită de 800 ...

... de ori cu așanumitul jeleu roial. După această perioadă va fi hrănită cu miere, după care cu polen. Larva care va da regina va fi hrănită numai cu jeleu roial.

În a douăzecea zi, larva devine albină și va ieși din alveolă și se va numi nimfă. O albină poate să colecteze, în perioada ei de viață, 500000 de boabe de polen. Un gram de polen este format dintr-un milion de molecule.

Într-un sezon, o albină poate să viziteze 250 de milioane de flori, parcurgând de mai multe ori distanța de la Pământ la Soare. Mierea conține 20% apă, 75% zahăr și restul este format din minereuri, vitamine, benefice organismului.

Există mai multe tipuri de miere, în funcție de regiunea unde cresc albinele și tipurile de flori. Mierea are diverse culori, de la maro la translucid, așa cum consistența sa poate să fie cremoasă, lichidă sau cristalizată.

Mierea este numită și hrana lui Dumnezeu, fiind eficientă la tratarea răcelilor, probleme digestive, oboseală. O sută de grame de miere dau două sute de calorii. Fiind bogată în săruri minerale, calciu, fier, mierea stimulează creșterea, fortifică oasele și vitalizează hemoglobina.

Aplicată pe răni, mierea va cicatriza și vindeca, în cel mai scurt timp posibil. Mierea a fost considerată primul aliment energetic. Atleții din Antichitate utilizau mierea în mod frecvent.

După ce a fost consumată, la 20 de minute, aceasta trece în sânge, unde va elibera energie. Mierea a fost aliment de bază, în cel de al Doilea Război Mondial, pentru piloții britanicii. Aceștia erau mai puțin numeroși, față de germani și trebuiau să facă mai multe zboruri într-o zi.

miere-si-nuci

Mierea îi ajuta să realizeze acest lucru și să fie în formă fizică excelentă. În mormintele egiptene au fost descoperite cutii pline cu miere, care putea fi consumată, după 33 de secole. O persoană care se află în stare de ebrietate, dacă va consuma câteva linguri de miere amestecate în apă caldă, se va trezi din beție.

Imparte cu prietenii tai:

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam