Web Analytics

Mesaj pentru romani de la liderii UE reuniti la Sibiu: Transpuneti la urne ce ati aparat cu atata ardoare in strada!

In dimineata zilei de joi a inceput cu Summitul liderilor Popularilor Europeni si va continua cu reuniunea informala a sefilor de state si guverne UE, in cadrul Summit-ul de la Sibiu.

In cadrul intalnirilor vor fi discutate chestiuni de maxima importanta pentru viitorul UE. De exemplu, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anuntat ca va propune reformarea Uniunii prin modificarea Tratatului Lisabona, liderul de la Viena pledand pentru introducerea unor reglementari europene mai stricte, inclusiv pentru protejarea statului de drept.

Marii absenti de la Sibiu sunt insa Guvernul, precum si reprezentantii partidelor ce formeaza coalitia de guvernamant, PSD si ALDE. Socialistii europeni vor avea si ei o reuniune, insa niciun membru PSD nu a fost invitat, avand in vedere inghetarea relatiilor dupa actiunile impotriva justitiei si statului de drept.

Manfred Weber, candidatul PPE la sefia Comisiei Europene:

- Parintii fondatori ai UE ar fi mandri sa ne vada azi, de Ziua Europei, ...

... in Romania, la Sibiu, sarbatorind tot ceea ce am obtinut ca europeni: unitatea continentului si principiile fundamentale ale libertattii si democratiei.

- In calitate de reprzentant al PPE trebuie sa stiti ca avem o oferta clara pentru cei care vor merge la vot pe 26 mai: vrem o economie puternica, promisiunea ca vom lupta pentru o Europa in care nimeni nu va mai fi fortat sa plece dintr-o anumita regiune pentru conditii mai bune. Ne dorim o Europa care sa garanteze securitate, siguranta.

Joseph Daul, presedintele PPE.

- Sunt foarte bucuros ca sunt astazi la Sibiu, la invitatia lui Klaus Iohannis. Daca toata familia PPE e azi la SIbiu e pentru ca vrea sa-si exprime tot sprijinul pentru presedintele Iohannis.

- Democratia europeana nu poate sa existe fara statul de drept. Spun asta in fiecare zi, peste tot. Independenta justitiei si libertatea si solidaritatea.

- Vreau sa salut in mod special curajul si determinarea romanilor care au iesit in strada in acesti ani. Nu o sa lasam actiunile Guvernului PSD-ALDE sa strice viitorul Romaniei.


- In 26 mai romanii au de luat o decizie importanta. Ei vor hotari cine va fi vocea lor in UE si vor trebui sa se exprime cu privire la reforma justitiei. Ii incurajez sa traspuna la urne ceea ce au aparat cu atata ardoare in strada.


articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam