Web Analytics

★★★★★

MARELE ZID CHINEZESC, CEL MAI LUNG CIMITIR DE PE TERRA

Primul împărat al Chinei, Shi Huangdi începe construirea Marelui Zid, care, la început, a avut o lungime de 6500 de kilometri. Zidul reprezintă cel mai important simbol al Chinei. În anul 246 î.Hr., tânărul prinț avea 13ani și se temea de moarte mai mult ca de orice. El ordonă supușilor să-i fie zidit mormântul, care este un veritabil mausoleu.

Construcția are 115 metri înălțime și era împrejmuită cu diverse capcane, astfel încât, dușmanii să nu poată jefui bogățiile din interior. În acea perioadă, pe teritoriul Chinei existau șase state. El era suveran pe unul dintre ele, conflictele fiind dese și sângeroase.

În anul 221 î.Hr., el se lansează într-un război cu celelalte state, pe care le va cuceri și va forma un imperiu. El a dat o serie de legi care pentru acele vremuri erau considerate ieșite din tiparul civilizației chineze. A abolit feudalismul, a introdus monedă unică, a armonizat scrierea, menținând ...

... 450 de litere.

Cu toate legile reformatoare, el era avid de putere, orgolios și avea proiecte arhitecturale gigantice. Toate aceste se făceau pe spatele poporului, el punând taxe foarte mari.

Dorind să fie veșnic, nemuritor, el consuma zilnic arsenic și mercur și era foarte interesat de ocultism. El a fost sfătuit de apropiații săi să unească cele 270 de palate pe care le avea, cu coridoare secrete. Dacă unul dintre supuși se întâlnea cu împăratul, în lungile sale plimbări prin aceste palate, era omorât. Moartea devenise o obsesie pentru el.

Un inițiat în ocultism îi spune că va trebui să construiască un zid care să-l apere de moarte. Numai așa, va trăi veșnic. Pericolul va veni de la nord, a spus profetul, iar zidul trebuie construit în acea zonă. Construcția zidului a început și ca materie primă, chinezii au utilizat pământ amestecat cu orez. Acest amestec se întărea și rezulta un fel de ciment.

O populație extrem de numeroasă a fost adusă în zona construcției, care a lucrat timp de 10 ani. Fiecare parte a zidului avea o înălțime de 8 metri și o lățime de 7 metri. Chinezii spun că pentru fiecare parte a zidului a murit un om.

De-a lungul zidului au fost construite turnuri cu ceas. Nu se cunoaște modul în care zidul a fost construit pe pante deosebit de abrupte. Moartea împăratului nu a venit din afara zidului, ci chiar din interiorul lui. Fiul cel mare al împăratului va crea o rebeliune în rândul armatei și împăratul va fi ucis.

Fiul cel mic al împăratului va prelua tronul, numai pentru patru ani, pentru că poporul nemulțumit, îl va omorî. Acesta este sfârșitul dinastiei Qin.

Dinastiile care au urmat au fortificat zidul, pentru a-l face cât mai eficace, în fața atacurilor dușmanilor. În anul 1279, Marele Zid nu poate opri invazia mongolilor. Zidul va deveni o ruină, până când la putere vine dinastia Ming.

Se începe consolidarea zidului și peste un milion de soldați sunt amplasați în proximitate, pentru a-l apăra pe împărat de atacurile din exterior. Pentru mulți dintre chinezi, Marele Zid reprezintă un loc blestemat, ei numindu-l cel mai lung cimitir de pe Terra.

zidul-chinezesc

Pentru ce trebuia construit un astfel de zid, în condițiile în care zona este muntoasă și exista o protecție naturală, dată de relief, împotriva dușmanilor? În credința populară chineză spiritele malefice vin în linie dreaptă. Zidul, care șerpuiește, va opri spiritele malefice să vină către palat.

Imparte cu prietenii tai:

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam