Web Analytics

★★★★★

Magnificul oraș antic Petra, din Iordania

Ruinele orașul Petra din Iordania, considerat a fi una dintre cele 7 minuni ale lumii, datorită templelor săpate direct în stâncă, a fost pentru prima dată descoperit de europeni în 1812. În antichitate, oraşul se numea Rekem şi apare menţionat în manuscrisele de la Marea Moartă.

Se presupune că a fost construit începând cu secolul al VI-lea î.Hr., de către nabateeni, fiind capitala lor până în 106 d.Hr., când a intrat în componenţa Imperiului Roman, devenind capitala provinciei Arabia, Petrea. Orașul nu este amplasat întâmplător, acesta este fix la intersecția a două rute antice comerciale care făceau legătura dintre Marea Roșie și Damasc, dar și dintre Golful Persic și Gaza.

Intrarea în orașul antic se face printr-o cale foarte îngustă iar primul lucru pe care îl observă un turist este „Trezoreria” sau Al Khazneh. Totuși, nu ar trebui să ne lăsăm influențați de numele templului. Potrivit cercetătorilor, „Trezoreria” este ...

... de fapt un mormânt ceremonial imens, care are o înălțime de 42 de metri. Potrivit mai multor teorii, templul Al Khazneh a fost prima dată ridicat în cinstea zeiței Isida.

al-khazneh

O altă construcție magnifică aflată în Petra este Mănăstirea Ad-Deir, executată de asemenea în piatră. Construcția are o lățime de circa 50 de metri și o înălțime de peste 45 de metri.

manastirea

Este posibil ca o asemenea așezare magnifică și de o astfel de complexitate să fi fost construită acum mai bine de 2000 de ani de către poporul „primitiv” Nabataean ? Din păcate, până în ziua de astăzi doar 15% din ora;ul antic Petra a fost adus la lumină. Restul construcțiilor sunt încă ascunse sub pământ, și tot acolo vom găsi, cel mai probabil, răspunsul la această întrebare.

petra3

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam