★★★★★

Istorie ascunsă: MISTERELE ORAȘULUI INTERZIS

Palatul imperial din Pekin sau Orașul interzis, a fost construit de cel de al treilea împărat al dinastiei Ming, în perioada 1407-1420. El se întinde pe o suprafață de 720000 de meri pătrați și este compus din 9999 de piese.

Se spune că, numai divinitatea putea construi 10000 de piese. Peste un milion de persoane au muncit la ridicarea acestui grandios palat. Între 1420 și 1911, 27 de împărați au avut reședința în acest palat.

Ultimul împărat al Chinei a fost Puyi, care a domnit din anul 1908, până în anul 1911. A murit în anul 1967, la vârsta de 62 de ani, ca îngrijitor la Grădina Botanică din Pekin. Când a preluat tronul avea vârsta de 3 ani. Din 1911 și până în anul 1925, împăratul este obligat, de către comuniști, să nu părăsească Cetatea interzisă. Și-a conservat titlul de împărat, rămânând în interiorul cetății.

În anul 1925, toată familia imperială, ...

... împăratul, mama sa și cea de a doua soție sunt exilați în Japonia. Puyi duce o viață de huzur. În anul 1932, împăratul Japoniei, Hiro Hito, decide să-l numească împărat al Maciuriei, o regiune foarte bogată.

Puyi făcea parte din planul lui Hiro Hito, cel care era artizanul mișcărilor strategice din zonă. Puyi realizează că este o marionetă în mâinile japonezilor. Cea dea doua soție naște un copil, dar tatăl biologic este șoferul. Puyi rămâne izolat, cea de a doua soție este preluată de japonezi, la fel și fratele său.

În anul 1945, atunci când Manciuria a fost atacată de ruși, el încearcă să se predea americanilor, însă rușii îl prind. În anul 1950, rușii îl predau autorităților comuniste de la Pekin. În momentul în care trenul care l-a transporta ajunge în gară, el are o tentativă de sinucidere, în toaleta gării.

Este închis într-o pușcărie, timp de 10 ani, în vederea reeducării. Grandioasa construcție numită Orașul interzis are multe mistere. De curând, cercetătorii au descoperit faptul că blocurile de piatră, de peste 100 de tone greutate, au fost transportate pe gheață. Coloșii de piatră au fost transportați, în aceste condiții, pe o distanță de 80 de kilometri.

orasul-interzis

Vasalul imperial, care deținea cheile cetății, avea picioarele tăiate, pentru a nu putea fugi cu cheile. Zidurile exterioare au o înălțime de 8 metri. Accesul populație de rând era interzis, iar cei care munceau pentru împărat, la apusul soarelui trebuiau să intre în cetate.

Imparte cu prietenii tai:

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam