Întrebări pentru doamna Viorica Vasilica Dăncilă

 
Au trecut deja un număr însemnat de zile de când d-na Viorica Vasilica Dăncilă s-a întors acasă după vizita „istorică” din Statele Unite.
Acolo unde a vorbit în numele a ceea ce și-a îngăduit să spună a fi “poporul meu”. Ca și cum ea, vida din Videle, ar fi cine știe ce cap încoronat ilustru. Respectiva vorbește în numele poporului. Cine îi dă dreptul? Un popor din care o înștiințez pe sus-numita pe această cale că eu refuz a face parte pentru simplul motiv că, spre deosebire de insignifianta ei persoană, am intrat și la liceu, și la facultate pe bune și din prima, nu am plagiat nimic, nu m-am asociat cu furii de teapa unui Liviu Nicolae Dragnea și nici nu am facut într-o viață atâtea greșeli de logică și de limbă română câte comite ilustrissima ei persoană în decursul a mai puțin de 24 de ore. Aceasta, probabil, în primul rând spre bucuria și deliciul ministrului Educației, d-na Ecaterina Andronescu, care nu știu cum nu intră în pământ de rușine și cum mai are obraz să le ceară elevilor să învețe și profesorilor să își facă datoria atunci când stă la masă, ia notițe și îndeplinește ordinele acestei analfabete funcționale.

În SUA, doamna Viorica Vasilica Dăncilă a debitat verzi și uscate, a făcut pe importanta, a dat cu umilință din coadă în schimbul unei poze și a unor felicitări convenționale venite din partea vicepreședintelui Statelor Unite. Care, drept bonus pentru slugărnicie, i-a mai și promis că într-o zi, probabil cândva pe la Sfântu Așteaptă, va face o vizită oficială în România.

Tot în SUA aceeași doamnă V.V. Dăncilă a băgat bani buni în pușculița președintelui Donald Trump, cazându-se împotriva tuturor regulilor și uzanțelor, la hotelul proprietate-personală al acestuia. Sperând că astfel îi va obține bunăvoința și pe cale de consecință președintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, va reprimi viza de SUA.

Tot în Statele Unite, doamna Dăncilă a fost recompensată cu ropote de aplauze de o adunare ce nu putea să se comporte altfel de vreme ce a auzit exact ceea ce voia să audă, fiind copleșită de sumedenia de promisiuni fără acoperire făcute de o agramată care, printr-o cumplită bătaie de joc a istoriei și a sorții, a ajuns să fie primul premier-femeie al României.

Doamna Dăncilă Viorica Vasilica a făcut toate acestea cu prețul sacrificării intereselor reale ale țării. Cu prețul aruncării pe apa Sâmbetei a 50 de ani de diplomație românească. Al periclitării bunelor relații pe care România le avea cu țările arabe și a șanselor noastre de a obține un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Cu prețul situării României în afara normelor de conduită diplomatică ale țărilor Uniunii Europene.
Toată această avalanșă de gafe pentru care, într-o țară normală, doamna Dăncilă ar fi trebuit să își dea demisia, este calificată de insa cu pricina dar și de cei plătiți ca să o laude – d-alde Cristoiu, Chirieac, ceata de țamabalagii de la România tv și Antena 3, drept succes. Încă două-trei astfel de succese, plus cel al împrumutului de 3 miliarde de euro cu o dobândă amețitoare cu care se laudă playboyul Teodorovici, și România intră în colaps.
Însă rămâne să aflăm câteva lucruri asupra cărora atât doamna Dăncilă cât și purtătorul ei oficial de vorbe, dl. Nelu Barbu (a propos, insul acesta mai există, mai ia leafă, mai are rang de secretar de Stat în guvernul României?) păstrează o tăcere mai mult decât suspectă.
Ca, de pildă:
1/Ce caracter a avut vizita făcută în Statele Unite de doamna V. V. Dăncilă- oficială, semi-oficială, privată, de plăcere?
2/ De ce pe site-ul guvernului a apărut doar că doamna Dăncilă se află, simplu, undeva, în vizită.
3/ Cine a suportat costurile, Guvernul României, cei care au invitat-o drept pentru care au auzit muzica ce le place, doamna Dăncilă însăși?
4/Nu s-a găsit nimeni, nici o persoană, dintre liota de consilieri, care absolvenți de facultăți private, care cu doctorate plagiate, să îi spună că nu se face să se cazeze la hotelul lui Donald Trump?

Știu că un set de întrebări asemănătoare, dacă nu cumva chiar identice i-au fost adresate zilele trecute de ziaristul Florin Negruțiu doamnei Dăncilă într-un editorial apărut pe republica.ro. Cum au rămas fără răspuns fiindcă doamna Dăncilă răspunde doar la ce vrea coafura ei, i le reamintesc că poate, poate. Și cu gândul că personajul acesta care întruchipează o parte din răul care s-a abătut asupra României nu poate face chiar ce vrea nesemnificativul ei IQ.

Cert e doar un singur lucru. Că d-na Viorica Vasilica Dăncilă a dat-o iar cu bâta în baltă. Numai că mizeria aferentă s-a proiectat nedrept pe obrazul țării pe care ea, Dragnea, guvernul, Tăriceanu, PSD-ul, ALDE și alte asemenea arătări stranii și diforme o umilesc din ianuarie 2017 încoace.
articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam