★★★★★

Idolul Shigir, statuia de peste 10.000 ani vechime, poartă informații codate despre crearea lumii

 Idolul Shigir este unul dintre cele mai vechi artefacte sculptate din lume, cu o vechime de peste 10.000 de ani. Statueta poartă și un mesaj pentru posterioritate, ceea ce în opinia specialiștilor este încă o dovadă supremă a iscusinței și inteligenței omului antic.

Unul dintre cele mai controversate artefacte, idolul Shigir, a fost descoperit într-o regiune din Munții Ural, Rusia, în anul 1890. Încă din clipa în care a fost descoperit a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la origine sa, dar și la mesajul de pe spatele său.

Pentru că în acele vremuri tehnologia era rudimentară, prima datare cu carbon 14 a fost realizată în 1997. Atunci s-a stabilit că statueta din lemn are o vechime de cel puțin 10.000 de ani. Această descoperire a provocat numeroase dispute în lumea științifică pentru că originea sa era o mare enigmă. Cine a sculptat un asemenea idol în urma cu peste 10.000 de ani ...

... și de ce a inscripționat pe spatele său mai multe caractere necunoscute?

Potrivit arheologului Thomas Terberger, idolul Shigir este o adevărată operă de artă, realizată de către o civilizație necunoscută, care atinsese un grad al dezvoltării oarecum avansat. Aceasta civilizație misterioasă a trăit pe Terra în urma cu 10.000 de ani, la poalele Munților Ural din Rusia și este o altă dovadă că istoria omenirii este mult mai vastă decât ne învață cărțile de istorie.

Hieroglifele inscripționate pe spatele sculpturii de lemn sunt de-a dreptul misterioase și până în prezent nu au putut fi descifrate în totalitate. Cu toate acestea, specialiștii care au cercetat acest mister sunt de părere că informațiile purtate de Shigir sunt vitale pentru descoperirea adevărului suprem, adică procesul de creație al lumii.

Statueta are o înălțime de circa 2,8 metri și capul acesteia este format din 7 fețe. Este posibil ca fiecare față să corespundă cu cele 7 zile ale facerii? Această ipoteză nu este încă probată, dar oamenii de știință sunt de părere că în viitorul apropiat misterul acestui artefact va fi elucidat.

În timp statuia s-a deteriorat și în momentul în care a fost realizată măsura undeva peste 5 metri. Idolul înfățișează un antic navigator, care poartă pe pieptul său o adevărată hartă. Linii drepte, linii vălurite și săgeți indică modalitățile de a ajunge la destinație și numărul de zile pentru o călătorie: valurile reprezentând drumul pe apă, liniile drepte-ravene și sagețile-dealuri.

sighir

Cercetările continuă și probabil că în viitorul apropiat mesajul de pe idol va fi descifrat și astfel altfel noi informații interesante despre trecutul îndepărtat al omenirii vor ieși la iveală.

Imparte cu prietenii tai:

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam