★★★★★

Holocaustul în Belarus

 
După invazia germană a URSS-ului la 22 iunie 1941, Minsk a devenit centru administrativ al Reichskommisariatului Estului şi a început reprimarea populaţiei. Aici se găsea cel mai important ghetou din al Doilea Război Mondial, cu 100.000 de evrei. Fiecărui evreu i-a fost atribuit un spaţiu vital de 1,5 metri pătraţi, dar niciunul pentru copii.
În dimineaţa de 7 noiembrie 1942, i-a încolonat pe evreii din ghetou şi le-a ordonat să defileze cântând cântece revoluţionare, luând în derizoriu aniversarea Revoluţiei bolşevice.
O dată ieşiţi din Minsk, circa 6.624 de evrei au fost duşi în camioane în satul vecin Tuchinka şi ucişi.
Germanii au construit mai multe ghetouri, ca cele de la Homel, Zlobin, Koma, Brahin etc. Cel puţin 30.000 de evrei au fost ucişi în trei zile, în ghetoul din Minsk şi zeci de mii au fost ucişi mai târziu, în timp ce alţi evrei au fost forţaţi să intre în ghetou. Doar o mână de oameni a supravieţuit. Minsk a fost recucerit  de trupele sovietice  în tompul Operaţiei Bagration. În total, au fost ucise 2.230.000 de persoane în Belarus în timpul celor trei ani  de ocupaţie germană.
Aproapre toată populaţia evreiască din Belarus a fost asasinată.
În iulie 1941, Wilhelm Kube a fost numit Comisar-General al Belarusului. El a supervizat exterminarea unei mari părţi a populaţiei evreieşti din Minsk şi împrejurimile sale.
articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam