Web Analytics

★★★★★

Energia misterioasa: Sub Carpati exista o alta lume?

Geologul Traian Trufin a fost martorul mai multor intimplari stranii petrecute in Busteni. Buşteni. Piscurile munţilor se cufundă în nori. Crucea de pe Caraiman împunge cerul cu semeţie. Nimic n-ar prevesti că liniştea seculara a naturii ar putea fi tulburată de evenimente neobişnuite. Traian Trufin ştie însă că totul e doar aparentă. Aici a trăit cele mai stranii întâmplări. Este convins că sub Carpaţii noştri există o altă lume.

Un muzeograf „păţit”

Bucegii sunt consideraţi de către specialişti un punct energetic foarte puternic. Locul este invocat de yoghini şi vizionări. S-au emis ipoteze asupra existenţei unor galerii subterane, s-au făcut teste radiestezice. Cercetările au demonstrat că zona este încărcată energetic mai mult ca oricare din România. Traian Trufin, muzeograf conservator la Muzeul „Cezar Petrescu” din Buşteni, publicist şi cercetător al fenomenelor stranii la care a fost martor, a încercat să găsească nişte explicaţii.

Insomnii fără oboseala

„În 1993, timp ...

... de două săptămâni, în partea de sud a oraşului, oamenii aveau insomnii, indiferent de vârstă. M-am gândit că sunt emanaţii de noxe de la fabrica de hârtie. Nici vorbă de aşa ceva. Era ciudat că, deşi nu dormeau, oamenii nu se simţeau obosiţi. Mi-au confirmat acest lucru cel puţin 20 de persoane”, povesteşte muzeograful. Unii localnici au ajuns să trăiască adevărate stări de euforie. Manifestările aveau loc numai în timpul nopţii. După ce au băgat în sperieţi tot oraşul, au încetat la fel de brusc cum apăruseră.

Cutremure la ore fixe

Apoi au început cutremurele. Paradoxal, dar acestea n-au putut fi localizate în Bucegi şi nici nu aveau vreo legătură cu sursa seismică din Vrancea. Seria de cutremure a început în 1994 şi a ţinut 3 ani. „Se produceau la ore fixe: la 20 şi 3 noaptea. În fiecare zi, invariabil. Nu erau însă seisme propriu-zise. Se manifestau după alte legi. Aveau un areal redus: Azuga-Busteni-Sinaia. Uneori cuprindeau doar un cartier din Buşteni. Se auzea din pământ un vuiet, ca şi cum s-ar fi prăbuşit sub picioarele tale tavanul unei grote. Nu apăreau nici mişcări orizontale, nici verticale”, povesteşte Traian. A numărat peste 100 de astfel de mişcări seismice.

Bubuituri din subteran

Nici specialiştii de la Staţia Seismică de la Cheia n-au putut lămuri lucrurile. Au căzut câteva coşuri de pe acoperişuri, în zidurile caselor au apărut câteva fisuri. Misterele s-au succedat. Mişcările de pământ au durat trei ani. S-a emis ipoteza producerii artificiale a cutremurelor datorită unor detonări subterane. Dar în acea perioadă nu fuseseră făcute nici un fel de săpături în zonă. Seismologii n-au găsit explicaţii Specialiştii de la Institutul de Fizică a Pământului n-au putut spune decât că sunt manifestări naturale, determinate de fracturi locale ale scoarţei. „Aici este zona de rezonanţă a cutremurelor din Vrancea. În acea perioadă, nu s-a înregistrat nici măcar un cutremur de intensitate mare. În Vrancea au loc zilnic mişcări slabe ale scoarţei, cu magnitudine sub un grad. Dar aici cutremurele măsurau 3-4 grade pe scara Richter”, spune muzeograful convins că fenomenele de acum 6 ani se pot explica doar prin alte cauze.

Oameni electrici

A urmat un nou fenomen, aproape generalizat în zonă: locuitorii din Buşteni s-au încărcat energetic într-un mod de neînţeles. Oamenii nu mai puteau atinge cu mâna obiecte sau fiinţe pentru că se electrocutau. Atingerea palmei de corp producea arsuri, iar oamenii evitau să-şi strângă mâinile. Toate acestea la început amuzau, dar după un timp au început să îngrijoreze. „Am avut multă vreme pe piele urma degetelor unui prieten care m-a bătut pe umăr, amical. Prin cămaşa, amprenta palmei lui s-a impregnat pe spatele meu. Pielea s-a înroşit. Pe întuneric,atunci când atingeam unele obiecte, ieşeau scântei”, îşi aduce aminte el.

Semnale radio amplificate

„Aveam nişte căşti de radioamator. Recepţionăm în ele un program de radio. Dar am observat că numai în zona Buşteni. Ieşind din oraş, spre Bucureşti sau Braşov, nu mai recepţionăm nimic. Cred că există un puternic câmp energetic în zonă care amplifică semnalele radio”, crede Traian. A mai observat şi alte fenomene bizare. În jurul Crucii de pe Caraiman apar deseori aureole ciudate şi chiar holograme.

Curcubeu fără ploaie

Într-o dimineaţă, pe un soare splendid, fără nici o urmă de ploaie în ultimele zile, a observat un curcubeu imens, cu o strălucire neobişnuită. Un capăt pornea din cartierul Zamora, iar celălalt era ancorat în Crucea de pe Caraiman. Curcubeul apăruse în contradicţie cu legile fireşti ale naturii. Deseori, muntele Caraiman este înconjurat de un brâu lăptos de nori. Acest inel compact este prezent numai în partea de mijloc a masivului. Piscul şi baza muntelui rămân învăluite în ceaţă. ” Timp de două luni, în muzeul unde lucrez, luminile se stingeau şi se aprindeau, într-un ritm curios. Sau se aprindeau numai filamentele becurilor. I-am chemat pe cei de la Renel. N-au constatat nici o defecţiune”, povesteşte Traian.

Coridoare în interiorul muntelui

Traian are o teorie proprie. Crede că toate anomaliile din Buşteni sunt cauzate de existenţa unor galerii subterane în măruntaiele munţilor. Aceste uriaşe tunele subterane sunt de natura artificială şi au fost săpate de civilizaţii nepământene. Aici au loc experienţe, punctul fierbinte fiind în zona crucii de pe Caraiman. Aşa se explică bubuiturile care însoţesc cutremurele. Sau recepţionarea undelor radio, emise nu din eter, ci din aceste coridoare. Cine produce acele amplificări stranii, în ce scop, cui îi sunt destinate acele comunicări radio bizare, Traian nu poate răspunde.

sfinxul-bucegi-iarna2

Baze extraterestre în Bucegi

„Convingerea mea este că există în subteran o altă lume. Extratereştrii cunosc totul despre lumea de la suprafaţă. Spectrul lor informaţional este foarte larg. Dar nu ştiu ce fel de activitate desfăşoară acolo şi nici de ce nu vor să comunicăm. Probabil pentru că omenirea încă nu este pregătită să înţeleagă nişte lucruri”, conchide geologul. Spera că fenomenele se vor intensifica şi până la urmă vor deveni o cale de comunicare între cele două civilizaţii. Oricum, e mai mult decât lipsa de explicaţii satisfăcătoare pe care au oferit-o până acum oamenii de ştiinţă.

Valentina confirma ipoteza galeriilor subterane

Vizionara Valentina, femeia oarbă din Iaşi care poate pune diagnostice şi prin telefon, susţine că a descoperit prin metode proprii ca un important şuvoi de energie, de aceeaşi calitate cu cea care alimentează complexul de la Gizeh, scalda şi Sfinxul nostru din Bucegi. Iar subteranele nedescoperite ale acestuia comunica cu piramidele din Egipt. „Acolo e trecutul omenirii. Dar nu-i omenirea de acum două mii de ani. E cu mult mai demult, tare mult înainte. Sfinxul din Bucegi este ocrotitorul pământului pe care locuim. De fapt, în Bucegi, la Sfinx vine un şuvoi foarte puternic de energie. Atunci când cu ştiinţa care va fi pe pământ va birui cineva să ajungă sub Munţii Bucegi, va da peste toate aceste înscrisuri şi documente însemnate şi, după semnele acelea, va şti ce are de făcut. Dar asta se va întâmpla numai după ce şuvoiul de energie de deasupra va slăbi”, spune clarvăzătoarea care n-a fost niciodată în Bucegi.

Carpaţii, priviţi din spaţiu

Munţii Carpaţi au o curbură particulară. Imaginile aeriene obţinute de la mare înălţime ne pot duce cu gândul la forma sinuoasă a unui şarpe uriaş, care încearcă să-şi înghită coadă. Cosmonautul Dumitru Prunariu a asemănat Carpaţii priviţi din spaţiu cu o mamă care îşi ţine în braţe pruncul. Comparaţie care duce cu gândul la afirmaţiile religioase care spun că România este un ţinut ocrotit de Maica Domnului.

Misterul Sfinxului din Bucegi

Cea mai misterioasă formaţiune din Carpaţi rămâne stânca din Bucegi care are o asemănare tulburătoare cu Sfinxul egiptean. Dintotdeauna oamenii şi-au pus întrebarea dacă aspectul ei particular a fost efectul eroziunii sau avem de-a face cu o lucrare realizată de mâna omului. Din orice unghi e privit se poate constata că este o reprezentare antropomorfă. Sfinxul românesc din Bucegi nu are doar aspectul sfinxului, ci şi atributele misterioase ale acestuia. Vizionarii spun că în preajma lui au trăit revelaţii şi experienţe aparte.

Conuri de lumină din Vârful Omu

Bucegii erau munţii preferaţi ai dacilor. Locuri spirituale pentru venerarea zeilor. Vârful Omu (2.505 m) are şi el ciudăţeniile lui. Deseori s-au văzut conuri de lumină ieşind din acest loc.

Sursa: Efemeride
articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam