De ce voia Hitler osemintele lui Vlad Ţepeş?

★ ★
Una dintre poveşti se învârte în jurul legendei potrivit căreia Adolf Hitler ar fi dorit osemintele lui Vlad Ţepeş pentru colecţia sa personală, şi chiar ar fi intrat în posesia lor. De ce le voia? Probabil datorită fascinaţiei dictatorului pentru personalitatea  domnitorului Ţării Româneşti: "În decembrie 1476 Țepeș este trădat și asasinat în apropierea Codrilor Vlăsiei, lângă Snagov.

Sfârșitul domnitorului avea să poarte pecetea unei umilințe simbolice. Capul celui ucis a fost dus la Constantinopole, unde sultanul l-a așezat într-o… țeapă, ca un trofeu. Se spune că, totuși, trupul i-a fost luat și spălat de călugării credincioși, care l-au înmormântat mai apoi într-un loc asupra căruia plutește și astăzi misterul. Cea mai cunoscută varianta cu privire la locul de odihnă veșnică al voievodului este cea susținută de arheologul Dinu V. Rosseti, care afirma că, în decursul săpăturilor din anii 1934-1935, a găsit un mormânt așezat pe axa intrării, în fața ...
... ușii Mânastirii Snagov.

Deasupra oaselor degradate s-au păstrat bucăți de mătase precum și ornamente brandenburgice, iar scheletul nu avea craniu. Una dintre cele mai fanteziste teorii despre rămășițele lui Vlad Țepeș este legată de un important personaj istoric din secolul XX.  Potrivit acesteia, în timpul ocupării Bucureștiului de trupele naziste, un înalt general german ar fi ordonat de urgență scoaterea din țară a unor lăzi sustrase din Mânăstirea Snagov.

Se știe că Fuhrerul nazist era și el foarte interesat de personalitatea lui Țepeș. Dacă, într-adevăr, Fuhrerul și-a dorit sau nu să aibă în colecția sa personală racla cu osemintele celui mai sângeros și sadic domnitor român, care a ordonat tragerea în țeapă a circa 100.000 de oameni, probabil nu vom ști niciodată. Rămâne, însă, o întrebare răscolitoare: De ce era fascinat Adolf Hitler de personalitatea lui Vlad Țepeș?".