Web Analytics

★★★★★

CELE MAI DE TEMUT SERVICII SECRETE DIN LUME

Mossadul este unul dintre cele mai de temut servicii secrete din lume. A fost creat în anul 1949 și una dintre operațiunile cele mai mari a fost capturarea lui Adolf Eichman, celebrul nazist, care în anul 1958, se ascundea în Argentina.

În anul 1960, Mossadul trimite în Argentina 14 spioni care timp de doi ani îl vor urmări pe Eichman. În anul 1962, Eichman este răpit în plină stradă. A fost obligat să bea whisky, apoi sedat și urcat într-un avion, în care erau numai oficialități israeliene care participaseră la o conferință în Argentina.

Funcționarilor de pe aeroport li s-a spus că este un membru dintre oficialități care are probleme cu alcoolul. În anul 1962, după ce a fost judecat în Israel, moare prin spânzurare.

CIA a fost creat în anul 1947, iar informațiile sunt destul de puține, ele fiind clasificate. Conform lui Snowden, fost angajat al CIA, bugetul anual al acestei ...

... instituții este de 15 miliarde de dolari și are 22000 de angajați.

CIA a anticipat numeroase evenimente care s-au petrecut în lume. Invazia Coreei de Sud de către Coreea de Nord, invazia Kuweitului de către Irak și chiar evenimentele din 11 septembrie 2001.

A fost implicată în multe lovituri de stat, printre care și aceea din Chile, din 11 septembrie 1973. CIA susține că în 1 mai 2011, a reușit să-l ucidă în Pakistan pe Ben Laden. Se spune că cel mai important agent al CIA se numește Maya. Acesta l-a urmărit pe Ben Laden, timp de nouă ani, până au reușit să-l omoare.

BND sau Serviciul Federal de Inteligență German,continuă gloria defunctului STASI din Fermania de Est. BND a fost singurul serviciu secret care a avertizat SUA , în anul 1967, că Israelul va ataca Egiptul. Acest lucru s-a întâmplat și s-a numit războiul celor șase zile. BND a fost singurul serviciu care a avertizat asupra evenimentelor de la Praga, din 1968. CIA care avea oameni în Cehoslovacia nu avea astfel de informații.

În anul 2005, în Germania a fost un scandal uriaș pentru că BDN a pus sub ascultare mai mulți jurnaliști, printre care și patronul de la cotidianul Der Spiegel. M16 sau serviciile secrete britanice sunt recunoscute că racolează persoane rasate, de condiție bună, pe care le infiltrează în diferite zone ale lumii, ca spioni. Kim Philby este un spion englez care a fost racolat de către M15, atunci când era student la Cambridge.

În timp, devine un apropiat al lui Stalin și este nevoit să fugă în URSS, după ce o parte din informațiile pe care le deținea au ajuns la Stalin. Se spune că Ian Flaming, un alt celebru spion, a fost modelul după care a fost creat James Bond.

La Sapinere, sau Serviciile Secrete ale Vaticanului, ați citit bine, activează din anul 1909. Scopul lor este de a se infiltra în țările unde se consideră că modernismul este o amenințare pentru catolicism.

Din rândul acestor servicii au făcut parte sau fac parte și reprezentanți ai bisericii catolice. Fondatorul acestor servicii a fost Umberto Benigni, antisemit, catolic integrist. Guoanbu sau MSS, serviciile de spionaj chineze, au o activitate prodigioasă după căderea URSS, din 1990.

Sunt cele mai de temut servicii în ceea ce privește spionajul economic. Oficial, China a declarat că are 7000 de spioni. Neoficial este vorba despre 55000. În anul 2013, hackerii chinezi au piratat Pentagonul, sustrăgând hărți, prototipuri de avioane, planuri ultrasecrete de avioane. Mai nou, hackerii din Coreea de Nord, o redutabilă forță informatică, au piratat compania Sony. Se spune că au fost susținuți de către chinezi.

spion

În anul 2014, ambasada Chinei din Paris și-a construit o anexă pe acoperișul căreia tronează antene gigant. Au fost numite urechile Pekinului

Imparte cu prietenii tai:

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam