★★★★★

CE S-A ÎNTÂMPLAT CU TEZAURUL LUI CEAUȘESCU?

În anul 1982, România are o datorie externă de 11 miliarde de dolari. George Soros ocupa o poziție influentă, în acel moment, în cadrul FMI. Soros a făcut o serie de activități speculative dezastruoase pentru România. El va fi implicat și în declanșarea evenimentelor din decembrie 1989.

După aceste operațiuni speculative, România intră într-un blocaj financiar și în imposibilitatea de a mai face plăți. Ceaușescu surprinde pe cei de la FMI, prin angajamentul pe care-l face, în anul 1985, de a plăti toată datoria externă, înainte de termen.

Prin operațiuni speculative făcute cu România, Soros a obținut un profit personal de 1,1 miliarde lire sterline. Pentru că s-a angajat să plătească în avans datoria externă, contra României se vor impune sancțiuni.

În martie 1989, România după ce și-a achitat datoria externă, dispunea de 3,9 miliarde de dolari și avea bani de recuperat de la alte țări, creanțe, de 8 miliarde de ...

... dolari.

Unde au dispărut acești bani?

În noaptea de 17-18 decembrie 1989, un avion a plecat în cel mai secret mod, de pe Otopeni, cu destinația Teheran. Avionul avea la bord 24 de tone de lingouri de aur.

În 4 ianuarie 1990, avionul revine în România, fără încărcătură. Această cursă spre Teheran, ca și încărcătura, au fost consemnate în documentele aeroportului Otopeni.

După anul 1990, nu s-au făcut investigații cu privire la acest misterios transport. Nu s-a dorit sau nu s-a putut face mai mult? Pentru a nu mai depinde de FMI, Ceaușescu se asociază cu Iran, Libia și China și crează o instituție bancară, numită BRCE, Banca Română de Comerț Exterior.

Cele patru țări își acordau împrumuturi cu o dobândă foarte mică. În anii 80, FMI deținea o rezervă de 2996 de tone de aur. Cu un asemenea tezaur, FMI își permitea să acorde împrumuturi și să facă jocurile în economiile țărilor care se împrumutau.

În anii 80, România avea 6000 de tone de aur, echivalentul de azi a 250 miliarde de euro. Pe lângă aur, România mai dispunea și de argint și alte rezerve de minerale.

În anul 1980, BRCE este integrată în Bancorex, care va da faliment în anul 1999. România a plătit găurile financiare făcute de Bancorex, către o bancă austriacă, în valoare de 4 miliarde de dolari.

ceausescu-rosia-montana

Rămân câteva întrebări. Misteriosul transport din 17-18 decembrie a fost unul comercial sau de altă natură? Ce s-a întâmplat cu creanțele de 8 miliarde de dolari pe care România trebuia să le primească? Mai are România cele 6000 de tone de aur, din vremea vechiului regim?

Imparte cu prietenii tai:

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam