BLESTEMUL LUI TUTANKHAMON ȘI CAMERELE SECRETE

★ ★ ★ ★ ★

Unde doarme somnul de veci celebra regină Nefertiti? De curând, două uși secrete au fost descoperite în mormântul lui Tutankhamon. În spatele zidurilor uriașe au fost descoperite două camere secrete, unde se crede că se află Nefertiti.

A fost regină a Egiptului Nefertiti, în perioada în care Tutankhamon nu avea vârsta de a guverna?

Mormântul lui Tutankhamon a fost descoperit, în anul 1922, de către arheologul Carter. După zeci de ani de cercetare a mormântului acesta, se pare că, are încă multe secrete.

Nefertiti a fost una dintre cele mai misterioase figuri ale Egiptului antic. Unii istorici susțin că a fost mama lui Tutankhamon, alții, din contră, Nefertiti a fost sora tatălui lui Tutankhamon.

Mormântul lui Tutankhamon are formă de colină și în interiorul său au fost descoperite 2099 de obiecte de aur. Un tezaur fabulos. Unul dintre apropiații arheologului Carter a fost lordul Carnavon, adică scriitorul Edgar Poe.

În aprilie ...

... 1923, după ce se întorsese dintr-o călătorie în Egipt, împreună cu prietenul său, Carter, moare la vârsta de 57 de ani, subit. S-a constatat că în Egipt el fusese înțepat de o muscă. Înțepătura a dus la o infecție galopantă și în câteva ore a murit. Moartea lordului Carnavon a dat naștere la multe supoziții, unele mistice, oculte sau chiar legate de un blestem.

Ceea ce a urmat după moartea scriitorului este mai mult decât straniu. Fratele scriitorul moare în condiții misterioase, doar la șase luni de la moartea scriitorului, după care, infirmiera acestuia moare în condiții la fel de obscure. Lista celor care au murit nu se oprește aici. Secretarul lui Carter moare, fără ca medicii să poată da un diagnostic, iar trei luni de la deces, tatăl său, profesor și arheolog, prieten cu Carter, va deceda, în momentul în care se pregătea să înceapă cercetările la mormântul lui Tutankhamon.

Următorul pe listă a fost savantul Arthur Mace. Acesta se afla în interiorul mormântului, când, brusc a făcut infarct. Colaboratoare apropiată a lui Carter, Evelyne White, își presimte sfârșitul și lasă o scrisoare de adio, în care spune că va muri, deoarece munca de cercetare la acest mormânt a epuizat-o.

Arheologul Reed este însărcinat de către autoritățile egiptene să radiografieze mumia lui Tutankhamon, pentru că se dorea a se ști ce era în interiorul ei. A doua zi, Reed este găsit mort. Profesorul Derry, care s-a ocupat de cercetarea mumiei lui Tutankhamon, a murit în condiții la fel de misterioase, medicii nereușind să stabilească cauza morții.

Tutankamon

Au murit 27 dintre membrii echipei care s-au ocupat cu studiul mormântului, inclusiv soția lui Carter. Singurul care a supraviețuit și a mai trăit mulți ani a fost Carter, cel care a descoperit mormântul. El moare în anul 1939, din cauze naturale.

Imparte cu prietenii tai: